Koekelare

Koekelare is een pittoreske gemeente die leeft, waar veel lekkere restaurants aanwezig zijn. Met haar unieke ligging- zowel de westhoek, de kust, als het Brugse Ommeland maakt dat Koekelare voor ieder wat wils heeft. Ideale uitvalsbasis om te fietsen met zijn talrijke fietsroutes zoals Kooklarenoeneroute, Käthe Kollwitzroute, Krekedalroute, Wijnendaleroute, Utfancroute, 't Groot verzet, ...
Koekelare baadt nog in het groen en dit is dan ook de rode draad doorheen de verschillende wandelroutes: wandelen in de bossen van Koekelare, Arboretum, De mote, Koekelarebergroute, Lange Maxroute.
Ook voor de kinderen zijn er leuke opties voor een onvergetelijke uitstap zoals: speuren met Louis, ontdek met Alfons het Lange Max Museum, een leuke natuurzoektocht 'de Legende van het Motespook', speelplein De Mote, Bowling De Goe Smete, avonturencircuit Budopad.
Verder kan je cultuur opsnuiven in het Käthe Kollwitzmuseum, de Brouwerij, Fransmanmuseum, Lange Maxmuseum, Hovaeremolen, Huis Proot,...
Maar Koekelare is ook de ideale uitvalsbasis naar Diksmuide, Poperinge, Ieper, Veurne maar ook naar de Belgische kust zoals Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende en Bredene alsook naar het historisch centrum van Brugge.

De Belgische kust

Uitgestrekte stranden, indrukwekkende duinen, prachtige fietsroutes, mooie winkels, gezellige beachbars en traditionele restaurantjes... De Belgische kust heeft heel wat te bieden! Ook op cultureel vlak zijn de Vlaamse kuststeden aan een heuse opmars bezig dankzij hun mooie musea, spetterende optredens en tal van leuke kinderactiviteiten. 

Historische Brugge

Er bestaan plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo'n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar prompt het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde 

De Westhoek- Diksmuide- Ieper...

Wie vandaag de driehoek tussen de Noordzee, Frankrijk en het Houtland bezoekt, vindt een nagenoeg ongeschonden stukje Vlaanderen terug. Natuurlijk zijn er de littekens van de Grote Oorlog en werd een en ander minutieus heropgebouwd, maar de klemtoon ligt vergrendeld op authenticiteit. De volksaard werd goed bewaard en de vele charmes gekoesterd. Na een bezoek aan de historische stadjes zoals Ieper, Poperinge, Veurne en Diksmuide is het onthaasten op de fiets. Hier en daar, tussen het groene, vlakke landschap kom je langs kleine, idyllische dorpjes. 's Avonds kun je aanschuiven voor streekgerechten zoals Potjesvleesch, een Schelle van de Zeuge en natuurlijk de hoppekeuken. Dorstigen kunnen, na een bezoek aan een brouwerij, proeven van één van de vele streekbieren of met een aperitief uit de grensstreek: Picon. Kortom, de Westhoek is een fascinerende streek om verliefd op te worden en waar je nooit genoeg van krijgt! 

Culturele Gent

Wandel langs grote monumenten en verborgen pareltjes. Maak kennis met de stad, haar rijke geschiedenis en haar eigenzinnige bewoners. Wandelen tussen de drie torens, schuilen onder de hand van Jacob van Artevelde, binnenkijken in de Sint-Baafskathedraal, genieten van het uitzicht vanop de Sint-Michielsbrug, kuieren door het Patershol, het Gentse Manneke Pis ontdekken, windowshoppen bij Tierenteyn en Temmerman,... Gent biedt dit en nog zoveel meer!