Historisch centrum Gent

Wandel langs grote monumenten en verborgen pareltjes. Maak kennis met de stad, haar rijke geschiedenis en haar eigenzinnige bewoners. Wandelen tussen de drie torens, schuilen onder de hand van Jacob van Artevelde, binnenkijken in de Sint-Baafskathedraal, genieten van het uitzicht vanop de Sint-Michielsbrug, kuieren door het Patershol, het Gentse Manneke Pis ontdekken, windowshoppen bij Tierenteyn en Temmerman,... Gent biedt dit en nog zoveel meer!

Brugge

Er bestaan plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo'n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groots geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar prompt het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde. 

Antwerpen

De oude binnenstad ademt geschiedenis. Je vindt ze terug in eeuwenoude gevels in nauwe straatjes of op de imposante Grote Markt. Het Museum Plantin-Moretus is het enige museum ter wereld dat tot het Unesco Werelderfgoed behoort. In de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bruist het leven in gezellige bruine kroegen en restaurants. Aan de oever van de Schelde kan je heerlijk uitwaaien.

Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en wordt tevens vaak als hoofdstad van Europa gezien. Deze rol heeft Brussel te danken het feit dat het het bestuurlijk centrum van de Europese Unie vormt. Je vindt binnen Brussel een groot aantal Europese instellingen zoals de Europese Commissie en het Europees Parlement. Omdat naast alle Europese organisaties Brussel tevens het hoofdkwartier voor de NAVO is, is de stad op Washington D.C. na het grootste politieke centrum ter wereld. Deze rol merk je in de sfeer in de stad, die als veel zakelijker gezien wordt dan andere Belgische steden zoals Brugge, Gent en Antwerpen. Toch heeft ook Brussel aan de gewone toeristen meer dan voldoende te bieden om het hen prima naar hun zin te maken. Een lange lijst aan bezienswaardigheden zorgen ervoor dat je deze in oppervlakte vrij grote stad niet zomaar eventjes in een dag doet.